Profitech Адитив за бензин мотори со вграден плин - 250 мл. - 19068 ЦЕНА: 340 ден
Profitech Адитив за дизел чистење и регенерација (premium) - 250 мл. - 19071 ЦЕНА: 560 ден

Profitech Адитив за чистење на катализатор (premium) – 250 мл. – 19070

Има на залиха

Шифра:019070

ЦЕНА: 330 ден

Profitech Aditiv za cistenje na katalizator- 250 ml. – 19070
За време на користењето на автомобилот, катализаторот се контаминира со непотребни материи и загадувачи кои можат да ја намалат неговата ефикасност. Средството за чистење на катализаторот содржи специјални хемикалии кои помагаат во растворање на овие супстанции и чистење на катализаторот.
Чистачот на катализаторот е додаток кој се додава во горивото на возилото за да се исчистат и одржуваат перформансите на катализаторот. Катализаторот е елемент на издувниот систем на автомобилот кој ги чисти издувните гасови од моторот пред да се испуштат во атмосферата.
Како резултат на користење на средство за чистење на катализаторот, катализаторот може да работи поефикасно, што може да резултира со помалку емисии од автомобилот и помалку штетни емисии во атмосферата.
Подобрување на квалитетот на горивото со додавање антиоксиданси и други адитиви кои спречуваат оксидација на горивото и акумулација на други загадувачи.
За бензинските мотори, адитивите можат да содржат мешавини на антиоксиданси кои го штитат горивото од оксидација и корозија, наслаги кои спречуваат акумулација на штетни материи во моторот и многу други.
Развиени се нови асортиман на адитиви за да се подобрат перформансите на моторот, да се намали потрошувачката на гориво, да се спречи акумулација на штетни материи и да се продолжи работниот век на моторот.

Тежина 0.250 кг
TypeWidthProfileSizeSpeed
Врати се горе