-ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

Што се колачиња?

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се снимаат на вашиот компјутер или други уреди заради подобрување на корисничкото искуство на веб страницата www.carbox.mk и кои не се поврзани со Вашите лични податоци кои претходно ги имаме собрано. Овие податоци се користат за идентификација на веб корисниците кои користат веб страници, со чија помош може да се следи движењето на посетителот на веб страницата, при што се собираат податоци за подобро разбирање за користењето на веб страницата од страна на посетителите, со цел да се подобри корисничкото искуство, да се оптимизира и унапреди функционалноста на веб страницата www.carbox.mk.

Што овозможуваат колачињата?

При користење на веб страницата www.carbox.mk можат да бидат зачувани некои податоци од Вашето пребарување, како на пример IP адресата, која содржина од веб страницата сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од кој веб пребарувач или веб страница сте биле пренасочени кон оваа бев страница, да се собираат стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но на начин на кој неможе да биде идентификуван, ниту откриен идентитетот на оние кои ја посетиле веб страницата.

Интернет пребарувачот на посетителот на страната може да биде нагоден да ги одбива колачињата, односно да предупредува за нивното појавување, и тие во секој момент можат да бидат избришани од компјутерот на посетителот. Колачињата се потребни за правилно функционирање на интернет страницата во некои случаи.

Видови на колачиња кои ги користи www.carbox.mk.

Веб страницата www.carbox.mk ги користи следниве колачиња:

-неопходни: за правилно функционирање на основните функции на веб-страната како навигација, статистика за посета на сајтот, оптимизација на содржината и слично. Тие се најчесто поставени како одговор на одредена интеракција која ја имате со веб страницата. Колачиња не содржат никакви лични информации и не може да се исклучат во поставки.

-аналитички: ни овозможуваат да ги броиме посетите и изворите на сообраќај, со цел да ги измериме и подобриме перформансите на веб-страната. Тие ни помагаат да анализираме кои страници се најпосетени и да видиме како посетителите се движат низ страната. Сите информации што ги собираат овие колачиња се агрегирани и анонимни.

-колачиња за сесија: привремени колачиња, кои се зачувуваат во на вашиот Интернет-пребарувач, додека не ја завршите сесијата на вашиот Интернет-пребарувач.

 

Дали може да се избришат или контролираат колачињата (cookies)?

 

Колачињата не се користат за Ваша лична идентификација. На нашата веб страница со кликање на копчето “Се согласувам” или со продолжување на користење на веб-страната, се согласувате да ги зачуваме колачињата опишани во овој документ. Доколку не сакате да користиме cookies како што е наведено погоре, или ако се премислите откако ќе се согласите со нашата употреба на cookies, можете истите да ги избришете преку вашиот пребарувач или да го нагодите интернет пребарувачот за нивно спречување.

Врати се горе